OOO JA

In till centrum vi for. Vatten, igelkott och kor.
En busstation vi såg. Inga pungar inga tåg.
Av en spansk man fick vi svar, och ack så fel det var.
Stationen vi sökte låg längre bort, vägen dit var ej kort.

Jaja och nåväl, nog med detta! Jag och Adam åkte som sägs ovan in till centrum en dag. Letade busstation, köpte bussbiljetter till Gibraltar, besteg ett berg och åt. Först lite tapas och senare kött, det smakade fint.

Utsikt från berget, tjurfäktningarena mm.

 



Gibraltar

Dagen därpå begav vi oss hemifrån lite efter halv sex på morgonen för att hinna med en buss kl 7. Efter 3 timmars bussfärd kom vi fram till staden La Línea som ligger precis vid Gibraltars gräns. Vi visade upp våra pass och så var vi då inne i Gibraltar! Vi bestämde oss för att leka med en guide och en bil uppför klippan vilket var sååå värt det! Herregud! Vi fick se allt som fanns att se där och guiden fixade biljetter och så åt oss. Han släppte av oss vid varje sak att se och väntade sedan på oss. Apbra! Om man väljer att gå hela vägen tar det tydligen ca 3 timmar. Så hittar man nog inte till allt då heller.

Vad jag fattade för hade Gibraltar visst spelat en stor roll under andra världskriget och det fanns därför mycket militärgrejer. Vi gick in i en grotta som hade varit ett typ sjukhus för militärer och där fanns nu en liten teater. Men som åskådare där skulle man nog bli som en dränkt katt då det hela tiden droppade vatten i grottan. Men jäkligt bra akustik förstås!

Vi kollade också på något monument som jag inte riktigt visste vad det var, nåväl. Helt otrolig utsikt i alla fall! Vi vandrade också ner i en tunnel, tog massa kort, intog ett gammalt slott och så det bästa: APORNA! De vilda aporna var det absolut bästa och så oerhört kul att se!!

Vi blev avsläppta vid sista "stationen" för att sedan promenera sista biten ner. Varma, trötta i benen, hungriga och nöjda var vi värda glass när vi kom ner. Sedan gick vi en sväng i den lilla staden, kändes lite lustigt att alla pratade engelska och att man betalade med pund. (gick att betala med euro med) Men det kändes jätteskönt att ha lite lugnare folk omkring sig, till skillnad från spanjorerna. Vi åt och gick sen mot det hållet som kändes rätt för att komma ut från Gibraltar. Väl ute och i Spanien igen lekte vi återigen med glass och for sedan tillbaka till Málaga igen. Väldigt fin bussfärd skulle jag vilja påstå, man åker jämns med havet hela tiden.
Hohohiiiii vilken bra tripp!!

 



 

Som sagt mycket militärgrejer
Teatern inne i grottan
APA!
Klippan
Fin så fin apa

Otrolig utsikt




Hööö bilderna hamnar inte så vackert, men det blir bara pung när jag försöker ordna't så det får vara!


Kommentarer
Postat av: ~Sandran.

Gud vilken fin dikt :D<3

2011-04-11 @ 22:22:10
URL: http://shaded.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0